Rintaliivien viimeistely

SISÄLTÖ

Takaosan kaari 1
Takaosan kaari 2
Olkaimet
Kangasolkaimet
Hakaset

KUPIN KAAVOJEN ASETTELU
Kupin päällisen voit asetella kankaalle vapaasti, välittämättä kankaan joustosta tai langansuunnasta. Samoin foam vuoripalat voit asetella ja leikata käyttäen materiaalin mahdollisimman tehokkaasti. Foamin peilikuvapalat on hyvä kuitenkin olla samaan suuntaan leikattuja.

Takaosan kaari 1

strap ring
Kuvassa vasemmalla: Leikkaa kaksi olkainkuminauhan palaa, pituus n. 10cm. Aseta pala takaosan kaaren päälle siten että kaaren ulkoreuna ja kuminauhan reuna ovat tasan. Siksakkaa nauha paikalleen kapealla siksakilla (1). Nyt sinulla pitäisi olla n. 3cm ylimääräistä kuminauhaa liivin yläreunassa.

Kuvassa oikealla: Työnnä ylimääräinen osa renkaan läpi ja siksakkaa kiinni (2). Leikkaa nurjalta ylimääräinen pala pois.

Takaosan kaari 2

DL02-21

Olkaimet

straps back
Leikkaa kaksi olkainkuminauhan palaa, pituus n. 50cm. Kiinnitä liuku (slide) nauhan päähän kapealla siksakilla (1).

Aseta liivi ja olkain siten, että liivin oikea puoli ja olkaimen nurja puoli pvat ylöspäin. Pujota olkaimen vapaa pää taka-osan renkaan läpi (2), sitten vielä liu’un läpi (3).

Kiinnitä vapaa pää kuppiin kapealla siksakilla.


Kangasolkaimet

fabric straps dl03
FOAM VUORI JA PÄÄLLINEN

fabric strap materials
Leikkaa n. 8cm x 25cm kokoiset palat sekä foamista että päällyskankaasta.

sewing around pattern
Neulaa päällinen foamin päälle kevyesti pingottaen kangasta. Kiinnitä olkaimen kaava näiden päälle muutamalla neulalla. Ompele kaavan ympäri läheltä ulkoreunaa suoralla ompeleella.

cut out
Leikkaa olkaimet irti ompeleen ulkopuolelta.

rings and sliders
Viimeistele olkainten ulkoreuna taitekuminauhalla.

Siksakin leveys 5 ja pituus 2,5

Leikkaa kaksi 30cm:n palaa olkainkuminauhaa. Kiinnitä renkaat kangasolkainten päihin ja säätimet olkainkuminauhojen päihin.

Siksakin leveys 2,5 ja pituus 1,5

Pujota kuminauhan pää renkaan läpi ja vielä säätimen läpi.
Viimeistele ympäryksen takaosan kaari olkaimella (kuminauha).

Huomaa: Sovita liivit ennen kuin jatkat!

Kiinnitä olkain kuppiin kapealla siksakilla. Siisti olkaimen pää nurjalta.

Hakaset

attach bra closure step1
Sulje vasemman puolen "siipi" lenkkinauhan reunojen sisään ja siksakkaa kaikki yhteen. Jatka siksakilla koko palan ympäri.
attach bra closure step2
Avaa koukkunauha. Aseta se siten, että sen keskitaite ja oikean puoleisen "siiven" keski-taka ovat kohdakkain. Ompele paikalleen kapealla siksakilla. Käännä liivi ympäri, taita hakasnauha nurjalle ja sulje suoralla ompeleella. Aseta neula mahdollisimman oikealle ommellessasi.

Vahvista ontelonauhojen päät

Vahvista ontelonauhojen ja mahdollisten luukujien päät kapealla siksakilla, jotteivat kaarituet tai luut tule niistä läpi.